sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Ja kaikenmaailman sähköisistä temmellysareenoista hieman

No niin - pikakatsaus areenoihin mitä käytämme täällä Salon päässä. Äärimmäisen käteviä työkaluja tarjoaa google. Luodessasi tunnukset googleen sinulle avautuu lukuisia käteviä työkaluja, joista yksi kätsyimmistä on Picasan kuvankäsittelyohjelma ja webkuvakansiot.

Seconlifellä on 14 miljoonaa käyttäjää. Siellä toimii virtuaalinen maailma oppilaitoksineen, myymälöineen, elämysmatkailuineen päivineen. saksassa Secondlifen käyttö on viety niin pitkälle, että siellä voi opiskella kokonaisia tutkintoja. Opetushallitus ja Edu ovat ostaneet SL:stä oman saaren ja perustavat sinne oman oppimismaailmansa. Samoin Lahdessa yritysopinnot on viety Seconlifeen, jossa on muuten ihan oma valuutta linde, minkä voi muuttaa dollareiksi. Eli täällä voi tehdä aivan oikeaa bisnestä.

Facebookissa meillä on oma yhteisö - ilmianna uudet ja vanhat haktolaiset. Testaamme tätä tiedotusvälineenä ja verkostoitumisen työkaluna. Homma on vasta aluillaan, mutta imua tuntuu olevan. Myös Lahtisen Johannan ja myös minut löytää täältä omilla nimillä.

Ja sitten blogeihin, mitä olemme käyttäneet jo useamman vuoden erilaisiin kokeiluihin. Tässä kolme varteenotettavinta blogipalvelujen tarjoajaa.
Blogger, mitä ollemme käyttäneet kaikkein eniten, monipuolisuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta. Tämä on googlen yksi työkalu. Täällä on mm. virtuaalishowroom, jossa aikoinaan rakenneltiin verkko-oppimisen polkuja
Ja wordpress, mitä on käytetty mm. verkko-oppimiseen liittyvissä koulutuksissa.
- jori -

1 kommentti:

  1. Hahah, Jenni tykkää hyvää, kun sen pärstää taas levitellään. :D
    - Nelly

    VastaaPoista